Microblading

Microblading is de nieuwste techniek op het gebied van semi permanente make-up voor de wenkbrauwen. Met Microblading kan de perfecte natuurlijke wenkbrauw worden gecreëerd. Met 18 micronaalden op een rij, worden fijne haartjes met de haargroeirichting mee getekend in de huid, om zo de vorm van de wenkbrauw te perfectioneren.

De behandeling is milder dan wanneer er met een machine (reguliere PMU) gepigmenteerd wordt en geeft een natuurlijker resultaat.

 

Wanneer u een afspraak heeft gemaakt voor een behandeling, volgt eerst een intake gesprek. In dat gesprek wordt u informatie gegeven over behandeling, de nazorg en de risico's van microblading. Na ondertekening van het toestemmingsformulier wordt gestart met de behandeling. Het invullen van de toestemmingsformulier is verplicht, omdat dit een vereiste is van de GGD.

 

De eerste stap van de behandeling is het bepalen van de vorm van de wenkbrauw. Hierbij wordt rekening gehouden met de anatomie van uw gezicht en de 'golden ratio'. Met een kompas en passer wordt de perfecte vorm uitgemeten. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van een speciaal computerprogramma om te controleren of de wenkbrauwen symmetrisch zijn. Met een speciaal potlood wordt de omtrek van de wenkbrauw getekend.

Vervolgens kunt u uw wenkbrauwen model bekijken, bespreken en laten aanpassen totdat u helemaal tevreden bent met de vorm.

Bij het Microbladen wordt gebruikt gemaakt van een pigment van het merk PhiBrows. De pigmenten van PhiBrows staan bekend om het feit dat zij niet verkleuren (geen rood, paars rood of blauw), niet uitlopen en 100% veilig zijn (door de GGD gecontroleerd). De kleur van het pigment wordt afgesteld op uw huid en haartinten.

 

Na de eerste behandeling volgt de gratis nabehandeling binnen 4 tot 6 weken.

 

Laat geen permanente make-up aanbrengen:
- op plekken waar je het afgelopen jaar plastische chirurgie of bestraling hebt ondergaan;
- op een litteken dat minder dan een jaar oud is;
- op een plek waar minder dan zes weken geleden PMU is gezet;
- op een plek waar minder dan drie maanden geleden een PMU of tatoeage is weg gelaserd of waar de laserwond nog niet genezen is;
- op geïrriteerde huid zoals bultjes, donkere moedervlekken of zwellingen;
- als je onder invloed bent van alcohol of drugs;
- als je zwanger bent.

 

Daarnaast wordt het afgeraden om permanente make-up te laten zetten als je last hebt van
één van de volgende aandoeningen:
- diabetes
- hemofilie
- chronische huidziekte
- allergie voor pigmentstoffen of andere materialen waarmee PMU wordt gezet
- immuunstoornis
- hart- en vaatafwijkingen.

 

Heb je één van deze aandoeningen of gebruik je antistollingsmiddelen of antibiotica? En wil
je toch PMU? Overleg dan eerst de mogelijkheden met een arts.